Aromatični Sauvignon bijeli na području Hrvatskog zagorja zauzima površinu od 30,2 ha. Bujnog rasta i relativno malih prinosa, sorta Sauvignon bijeli prilično je adaptabilna na različite ekološke uvjete i sustave uzgoja.
Dozrijeva krajem drugog razdoblja, a u vegetaciju kreće srednje kasno. Otporna je na niske temperature, a i zbog kasnijeg tjeranja pupova nije osjetljiva na proljetne mrazove. Srednje je osjetljiva na plamenjaču i pepelnicu te je vrlo osjetljiva na sivu plijesan. Radi slabe rodnosti donjih pupova, zahtjeva mješoviti rez, a odgovaraju joj povišeni sustavi uzgoja i rjeđi sklop. Prinosi se kreću između 8 -10 t/ha, a ovisno o klonu mogu prikupiti i više od 15 t/ha.
Zrelo grožđe postiže visok sadržaj šećera zadovoljavajući sadržaj ukupnih kiselina. Vina su tipičnih i intenzivnih sortnih aroma te ovise o ekološkim uvjetima i tehnologiji proizvodnje.